7004003

Οδοντόκρεμα Mastic & herbs με μαστίχα και μανταρίνι

Κλιμακωτές εκπτώσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες
Οδοντόπαστα με γνήσιο μαστιχέλαιο και φυσικό μανταρίνι, χωρίς φθόριο.

Με γνήσιο μαστιχέλαιο Χίου και ευχάριστη, φρουτώδη γεύση μανταρινιού.

 

SensitiveΟδοντόκρεμα για ευαίσθητα ούλα. Καταπολεμά αποτελεσματικά την ουλίτιδα. Δυναμώνει τα ούλα για γερά, υγιή δόντια!

 

Ελληνική οδοντόκρεμα χωρίς επιβλαβή χημικά, Χωρίς parabens (παραβίνες), χωρίς φθόριο, Χωρίς Προπυλενογλυκόλη, χωρίς γλουτένη.

 

Κατάλληλη και για ομοιοπαθητική.

 

Περιεχόμενο: 75ml

 

 

Η αισθητική ανάγκη για κατάλευκα δόντια και λαμπερό χαμόγελο που συχνά μας «βομβαρδίζουν» σε διαφημίσεις, ώθησε κάποιες εταιρίες να φτιάξουν οδοντόκρεμες που (κάποιες από αυτές) να περιέχουν σκληρά λειαντικά συστατικά που κάνουν βέβαια τα δόντια λεία μετά το βούρτσισμα, όμως με τον καιρό καταστρέφουν το σμάλτο. Επίσης στην προσπάθεια να πεισθεί ο καταναλωτής ότι τα προϊόντα τους εγγυώνται καθαρή αναπνοή για ώρες, έχουν προσθέσει ισχυρά χημικά ως απολυμαντικούς και αποσμητικούς παράγοντες, χημικές χρωστικές ουσίες και τεχνητά αρώματα για να καλύψουν την απαίσια γεύση και οσμή των χημικών. Κάποια από τα χημικά αυτά έχουν κατηγορηθεί για αλλεργίες, καθώς και για πρόκληση σοβαρών ασθενειών.

 

 

Η καλή οδοντόκρεμα πρέπει να:

 

περιέχει αντιμικροβιακό παράγοντα για την καταπολέμηση της βακτηριακής πλάκας και της ουλίτιδας.

Να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ώστε να θεραπεύονται και να αποφεύγονται τυχόν φλεγμονές. 

Να έχει ευχάριστη γεύση ώστε να μας «παροτρύνει» να την χρησιμοποιούμε συχνά

Να σκοτώνει τα μικρόβια, βακτήρια και μύκητες ώστε να προσφέρει καθαρή ευχάριστη αναπνοή.

Να μην περιέχει ζάχαρη ή ζαχαρίνη που ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για να δίνει γλυκιά γεύση και να καλύπτονται οι ισχυρές και συχνά πικρές γεύσεις των χημικών

Να έχει το υγιεινό σωληνάριο (να μην έρχεται η πάστα σε επαφή με αλουμίνιο. Κάποιες  εταιρίες χρησιμοποιούν αλουμινένια σωληνάρια χωρίς πλαστικοποίηση)

Να έχει αποτελεσματικό αλλά χαμηλό δείκτη αποτριβής. Το σμάλτο το δοντιών αν καταστραφεί δεν ξαναδημιουργείται.

 

Η οδοντόκρεμες Mastic & herbs της εταιρίας ΑΝΕΜΟS περιέχουν τα ακόλουθα συστατικά:

Silica ως παράγοντα χαμηλής αποτριβής με μεγάλη καθαριστική και γυαλιστική ικανότητα, ο οποίος καθαρίζει τα δόντια και καταπολεμά αποτελεσματικά την πέτρα χωρίς να προκαλεί φθορές στο φυσικό σμάλτο των δοντιών και βλάβες στα ούλα.

Pistacia Lentiscus (mastic oil- Μαστιχέλαιο). Οι οδοντόκρεμες μας περιέχουν μια σημαντική ποσότητα μαστιχελαίου, το οποίο έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το μαστιχέλαιο εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριδίων, που είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό μικροβιακής πλάκας, τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας.

Παράλληλα το μαστιχέλαιο προστατεύει την στοματική κοιλότητα, χωρίς να μειώνει την αμυντική ικανότητα του σάλιου γιατί το σάλιο του οργανισμού από μόνο του βοηθάει το στοματικό περιβάλλον να διατηρεί μια όξινη αλκαλική ισορροπία και να πολεμάει τα βακτηρίδια.

Με τις αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του μαστιχελαίου προλαμβάνονται στοματίτιδα και στοματικές λοιμώξεις ενώ με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του προλαμβάνονται και θεραπεύονται τυχόν φλεγμονές. Επίσης, επιταχύνει την επούλωση ελκών του στόματος

Η καθαρή αναπνοή χωρίς ενοχλητικές δυσοσμίες επίσης επιτυγχάνεται όχι με την χρήση μέντας που έχει πολύ πρόσκαιρες δροσιστικές ιδιότητες αλλά με το μαστιχέλαιο που φροντίζει να διατηρεί το στόμα καθαρό από μικρόβια και βακτήρια που προκαλούν την δυσοσμία

Το μαστιχέλαιο διαθέτει και κάποιες αναλγητικές ιδιότητες πολύ χρήσιμες στα δόντια που έχουν ήδη υποστεί επίθεση τερηδόνας.

 

Φυσικό μανταρίνι: Για ευχάριστη, φρουτώδη γεύση.

 

Αλλα δραστικά συστατικά:

 

Sodium Lauroyl sarcosinate: απολυμαντικός / καθαριστικός /αφριστικός παράγοντας. Προσοχή μην το μπερδεύετε με το «sodium lauryl sulphate" (SLS)

 

Οι δικές μας οδοντόκρεμες περιέχουν "Sodium Lauroyl sarcosinate". Άλλες οδοντόκρεμες περιέχουν «sodium lauryl sulphate (SLS)» το οποίο ενδεχομένως είναι  βλαβερό. Το sodium lauryl sulphate (SLS) ενεργεί ως απολυμαντικός και καθαριστικός παράγοντας και ως γαλακτωματοποιητής  αλλά με τις ακόλουθες βλαβερές συνέπειες:

α) Μπορεί να ερεθίσει τις στοματικές μεμβράνες,

β) Προκαλεί αλλαγή στην δομή των πρωτεϊνών (protein denaturation), που τελικά πιθανόν να καταλήξει σε πληγές και σε αλλεργική στοματίτιδα.

γ) Διαλύει την ανόργανη ύλη της αδαμαντίνης των δοντιών.

δ) Πιθανόν κάποια ποσότητα του να παραμένει (να αποθηκεύεται) στα μάτια, στο μυαλό στην καρδιά και στο συκώτι.

Για τους παραπάνω λόγους αντί του επικίνδυνου «sodium lauryl sulphate (SLS)» χρησιμοποιείται το «Sodium Lauroyl sarcosinate που δεν έχει κατηγορηθεί για παρόμοιες επιβλαβείς συνέπειες.

 

Xylitol: Είναι γλυκαντικός παράγοντας με ευχάριστη γεύση που δεν περιέχει ζάχαρη. Μειώνει τα επίπεδα των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα στο στόμα και προάγει την remineralization. Επίσης αδρανοποιεί τα οξέα που προκαλούν βακτήρια.

 

Φασκόμηλο και φασκομηλέλαιο. Για αντισηπτική δράση

 

Τα υπόλοιπα συστατικά είναι:

Sorbitol: Γλυκαντική ουσία που συγκρατεί την υγρασία και βοηθά στο να διατηρεί την πάστα σε ένα ομοιογενές σύνολο 

Xanthan gum. Μια πηκτική ουσία που βελτιώνει την υφή της οδοντόκρεμας

Titanium dioxide: Λευκή χρωστική ουσία.

Sodium benzoate: Απαραίτητο συντηρητικό ώστε να μη χρειάζεται η οδοντόκρεμα να διατηρείται στο ψυγείο.

 

Στις οδοντόκρεμες Μastic & herbs, τα παρακάτω συστατικά που έχουν κριθεί επιβλαβή, ή έχουν κατηγορηθεί για αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, έχουν αντικατασταθεί με άλλα καλύτερα, καταλληλότερα, μη επιβλαβή.

         

Δεν περιέχουν φθόριο

Το Φθόριο (fluoride) συγκαταλέγεται στα πιο επικίνδυνα δηλητήρια και μάλιστα κατέχει την δεύτερη θέση. Έχει την ικανότητα να σκοτώνει και τα ωφέλημα βακτήρια – εκτός από τα βλαβερά –αυτά δηλαδή που βοηθούν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οι γιαγιάδες μας το γνώριζαν για τη χρήση του σαν ποντικοφάρμακο. Εξ’ ου και η προέλευση του ονόματος από την "Φθορά".

Οι Ναζί γνωρίζοντας τις «ευεργετικές» του ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επετύγχαναν έτσι, νωθρότητα, απώλεια μνήμης, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.  

Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.

 Θα αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο δηλητήριο να κυκλοφορεί σε τέτοιο εύρος και μάλιστα να εμπεριέχεται σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά ή ακόμα και βρέφη! Η ιστορία ξεκίνησε το 1945 όταν ένα αμφιλεγόμενο πείραμα στην Αμερική έδειξε ότι η πρόσληψη φθορίου μπορεί να προστατεύσει από την Τερηδόνα. Το πείραμα αυτό παρ’ ότι έχει καταρριφθεί από νεώτερες (και ποιό εμπεριστατωμένες) μελέτες, συνεχίζει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτής της πρακτικής ακόμα και στον 21ο αιώνα.

 Η περιβόητη έρευνα είχε ενισχυθεί από βιομηχανίες χημικών με σκοπό να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τα τοξικά τους απόβλητα αμειβόμενες! Γι’ αυτό, το φθόριο που χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται δεν είναι κάποιο επεξεργασμένο ή εξευγενισμένο προϊόν αλλά κοινό, τοξικό απόβλητο!!

Ιδιαίτερα για την υγεία των δοντιών των παιδιών είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση κατανάλωσης φθορίου ακόμα και με μείωση του ανθρώπινου δείκτη νοημοσύνης.

Πέρα απ’ όλα αυτά, το φθόριο επίσης:

είναι ένας παράγοντας γήρανσης,

καταστρέφει τα οστά, δημιουργώντας “προδιάθεση” για κατάγματα,

προκαλεί οστεοσάρκωμα -δηλαδή καρκίνο των οστών!- αλλά το ακόμη χειρότερο,

προκαλεί βλάβες στα χρωμοσώματα και κατ’ επέκταση στον γενετικό κώδικα!

   Η δράση του φθορίου αντικαθίσταται αποτελεσματικότατα με την χρήση του μαστιχελαίου και της ξυλιτόλης (xylitol) που έχει όλα τα θετικά χωρίς τις παρακάτω παρενέργειες και τα προβλήματα που πιθανόν να δημιουργήσει το φθόριο.

Δεν περιέχουν triclosan:

Triclosan. Η τρικλοζάνη όπως έδειξαν πειράματα σε ζώα, διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα. Παρότι αυτό δεν σημαίνει πως έχει την ίδια επίδραση στον άνθρωπο, ειδικοί ανησυχούν γιατί η εν λόγω ουσία εντοπίζεται στο μητρικό γάλα. Πρόσφατα ο Καναδικός Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε να απαγορευτεί η χρήση της σε οικιακά προϊόντα, καθώς εκφράζονται υπόνοιες ότι, όταν αντιδρά με το χλώριο του νερού, παράγει καρκινογόνο χλωροφόρμιο.

 

Εκτός των δύο παραπάνω συστατικών, οι οδοντόκρεμες mastic & herbs της εταιρίας ANEMOS:

Δεν περιέχουν parabens

Δεν περιέχουν ζάχαρη ή σακχαρίνη που καταστρέφει τα δόντια.

Δεν περιέχουν SLS

Δεν περιέχουν τεχνικές γλυκαντικές ουσίες

Δεν περιέχουν Αιθυλική Αλκοόλη

Δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα και δεν περιέχουν ζωικά συστατικά.

 

Τέλος, τα σωληνάρια είναι πρακτικά και  υγιεινά, κατασκευασμένα από πλαστικοποιημένο αλουμίνιο, κλείνουν με φαρδιά καπάκια ώστε να μπορούν να σταθούν κάθετα και να πιάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο.

 

Ingredients

Sorbitol, Silica, Aqua (Water), Xylitol, Xanthan Gum, CI 77891 (Titanium Dioxide), Sodium Lauroyl Sarcosinate, Commiphora Myrrtha Resin Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Bisabolol, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water  Distillate, Glycerin, Polysorbate 20, Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Dehydracetic Acid, Allantoin, Aroma (Flavor).